goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Kozi ser miodowo-ziołowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podajemy z sałatką paprykową na ciepło.

Kozi ser  miodowo-ziołowy

Składniki:

Kozi ser miodowo-ziołowy

 

  • serek kozi 4 małe sztuki
  • papryka żółta 1 strąk
  • papryka czerwona 1 strąk
  • masło 1 łyżka
  • bulion warzywny 1/2 szklanka
  • ocet winny 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • tymianek świeży 1/2 pęczek
  • miód 2 łyżki

 

 

Sposób przygotowania:

Kozi ser miodowo-ziołowy
Oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę, podduszamy na maśle. Następnie wlewamy do niej bulion, doprawiamy do smaku. Dusimy na niewielkim ogniu około 5-7 minut. Dodajemy ocet winny. Mieszamy. Miód podgrzewamy, dodajemy posiekany tymianek. Ser układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy sosem miodowym i zapiekamy w 220 stopniach około 7 minut.