Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Krem śmietankowo-czekoladowy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Krem doskonale nadaje się do smarowania np. wafelków. Moje dzieci jednak wyjadały go ze słoiczków łyżeczką.

Krem śmietankowo-czekoladowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krem śmietankowo-czekoladowy

 

  • 1 tabliczka mlecznej czekolady
  • 2 czubate łyżki miodu
  • 1/2 kostki masła
  • 16 g cukru waniliowego
  • 200 g śmietany homogenizowanej 12 %
  • 1 szklanka mleka w proszku

Sposób przygotowania:

Krem śmietankowo-czekoladowy
Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do garnka. Do czekolady dodać masło, cukier waniliowy i miód. Wlać śmietanę. Całość podgrzewać na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż wszystko się połączy (nie trzeba gotować). Masę przestudzić. Do masy wsypać mleko w proszku. Dokładnie wymieszać. Krem przelać do słoiczków i schłodzić w lodówce. Gotowym kremem można smarować np. wafelki, ciastka, kanapki itp.
Krem śmietankowo-czekoladowy
Czekolada połamana na mniejsze kawałki i przełożona do garnka.
Krem śmietankowo-czekoladowy
Masło cukier waniliowy miód i śmietana dodane do czekolady.
Krem śmietankowo-czekoladowy
Wszystkie składniki dokładnie połączone.
Krem śmietankowo-czekoladowy
Mleko w proszku dodane do przestudzonej czekoladowej masy.

Tagi:

czekolada