Krem z kaszy manny

Masy « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Krem z kaszy manny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Krem z kaszy manny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kremem przekładać ciasta kruche, miodowe lub biszkoptowe


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Krem z kaszy manny - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mleko,
  • 20 dag masło,
  • 15 dag cukier puder,
  • 4 lyżki kasza manna,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku spirytus

Krem z kaszy manny - PRZYGOTOWANIE:

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę mannę, wlać do gotującego się mleka i razem gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Do miski włożyć masło, dodać cukier puder, i ucierać na pulchną masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo wystudzoną kaszę mannę. Pod koniec dodać aromat, sok z cytryny i spirytus.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z kaszy manny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane