Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2431]

Krem z kaszy manny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kremem przekładać ciasta kruche, miodowe lub biszkoptowe

Krem z kaszy manny

Składniki:

Krem z kaszy manny

  • 1,5 szkl mleko,
  • 20 dag masło,
  • 15 dag cukier puder,
  • 4 lyżki kasza manna,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku spirytus

Sposób przygotowania:

Krem z kaszy manny

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę mannę, wlać do gotującego się mleka i razem gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Do miski włożyć masło, dodać cukier puder, i ucierać na pulchną masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo wystudzoną kaszę mannę. Pod koniec dodać aromat, sok z cytryny i spirytus.