Krem z kaszy manny

Masy « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Krem z kaszy manny offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Krem z kaszy manny
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Kremem przekładać ciasta kruche, miodowe lub biszkoptowe


danie wegetariańskie
trudność: średne
czas:

Krem z kaszy manny - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szkl mleko,
  • 20 dag masło,
  • 15 dag cukier puder,
  • 4 lyżki kasza manna,
  • 1/2 łyżeczki aromat rumowy,
  • do smaku sok z cytryny,
  • do smaku spirytus

Krem z kaszy manny - PRZYGOTOWANIE:

1 szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać kaszę mannę, wlać do gotującego się mleka i razem gotować około 10 minut. Następnie zdjąć z ognia i ostudzić. Do miski włożyć masło, dodać cukier puder, i ucierać na pulchną masę. Ciągle ucierając dodawać stopniowo wystudzoną kaszę mannę. Pod koniec dodać aromat, sok z cytryny i spirytus.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Krem z kaszy manny  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Masy
Krem czekoladowy Rolada z wafla kakaowo-kokosowa Królewicz nad królewiczem
Duuuży Michałek Podwójna rolada z białej fasoli Krem budyniowy do ciast
Ciasto z czerwonymi porzeczkami Kostka agrestowa Trzy bit po mojemu.
Sernik truskawkowy Ciasto z masą brzoskwiniową Ciasto z manną na miodowym spodzie

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane