Sposób przygotowania:
Warzywna zupa krem z kaszą jaglaną
1. Mięso oczyszczamy i myjemy, następnie przekładamy do garnka.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa i skrzydełka będą miękkie to wyjmujemy liść, ziele i skrzydełka a zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
4. Zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
5. Gdy zupa będzie się gotowała przygotowujemy kaszą. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy do miękkości i wchłonięcia przez kaszę całego płynu.
6. Na talerze nakładamy porcje gorącej zupy i kaszy, podajemy i smacznego. Rady: W skład mojej przyprawy uniwersalnej wchodzą: pasternak, marchewka, cebula, natka pietruszki, kurkuma, pieprz, lubczyk, czosnek. Możemy użyć swoich ulubionych ziół i przypraw.
2. Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy i ziele, zalewamy zimną wodą i gotujemy do miękkości.
3. Gdy warzywa i skrzydełka będą miękkie to wyjmujemy liść, ziele i skrzydełka a zupę miksujemy blenderem na gładki krem.
4. Zupę przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
5. Gdy zupa będzie się gotowała przygotowujemy kaszą. Kaszę płuczemy w zimnej wodzie i dokładnie osączamy na gęstym sicie, następnie przekładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą, solimy i gotujemy do miękkości i wchłonięcia przez kaszę całego płynu.
6. Na talerze nakładamy porcje gorącej zupy i kaszy, podajemy i smacznego. Rady: W skład mojej przyprawy uniwersalnej wchodzą: pasternak, marchewka, cebula, natka pietruszki, kurkuma, pieprz, lubczyk, czosnek. Możemy użyć swoich ulubionych ziół i przypraw.
zbysiowa
Babeczka35
Przyznam szczerze, że zupka była przepyszna:)