Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Krupnik na karkówce z młodymi warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Moja córcia uwielbia wszelakie zupy, jedną z jej ulubionych jest krupnik. Dzisiaj przygotowałam go z kaszą pęczak i młodymi warzywami, wyszedł przepyszny.

Krupnik na karkówce z młodymi warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krupnik na karkówce z młodymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na karkówce z młodymi warzywami
Do garnka wkładamy mięso, zalewamy wodą i zagotowujemy, ściągamy szumowinę, dodajemy łyżeczkę soli, ziele angielskie i liść laurowy i gotujemy około 35 minut. W tym czasie obieramy warzywa lub je myjemy, kroimy w kosteczkę. Koperek i pietruszkę siekamy drobno. Z gotującego wywaru wyciągamy mięso, wrzucamy warzywa i gotujemy 5 minut, po czym dodajemy kaszę i gotujemy około 20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krupnik na karkówce z młodymi warzywami
Etap 1 karkówkę wkładamy do garnka zalewamy woda i gotujemy wywar
Krupnik na karkówce z młodymi warzywami
Etap 2 do wywaru dodajemy pokrojone młode warzywka
Krupnik na karkówce z młodymi warzywami
Etap 3 do zupki dodajemy kaszę pęczak i gotujemy
Krupnik na karkówce z młodymi warzywami
Etap 4 do zupy dodajemy posiekaną zieleninę