Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Krupnik na żeberkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wyśmienity krupnik na żeberkach

Krupnik na żeberkach Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Krupnik na żeberkach

 

 

Sposób przygotowania:

Krupnik na żeberkach
Żeberka umyć pokroić na porcje. Włożyć do garnka z gorącą osoloną wodą, wsypać kaszę i gotować około 30 minut. Po upływie pół godziny, dodać z utartą na tarce o dużych otworach marchewkę i pietruszkę i posiekaną cebulę, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Krupnik podawać posypany  natką pietruszki.
Krupnik na żeberkach
Krupnik na żeberkach