iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kurczaczek w panierce kukurydziano-ketchupowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka z czerwonej panierce

Kurczaczek w panierce kukurydziano-ketchupowej

Składniki:

Kurczaczek w panierce kukurydziano-ketchupowej

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczaczek w panierce kukurydziano-ketchupowej
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i kroimy w paski , lekko rozbijamy. Lekko solimy rozbite paseczki. do miski wbijamy jajko , dodajemy mleko ,mąki , ketchup , przyprawę do kurczaka i odrobinę soli. Mieszamy rózgą. Każdy kawałek kurczaka moczymy e cieście. Od razu układamy na rozgrzanym oleju i smażymy z 2 stron. Podajemy na ciepło lub zimno.