iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kurczak pod pierzynką z warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smaczne kolorowe danie obiadowe

Kurczak pod pierzynką z warzyw

Składniki:

Kurczak pod pierzynką z warzyw

 

 

Sposób przygotowania:

Kurczak pod pierzynką z warzyw
Pierś z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy sola i pieprzem. Ser wędzony ścieramy na tarce duże oczka. Paprykę myjemy kroimy w kosteczkę ,pomidory także kroimy. Kapary odsączamy z zalewy. Na patelni najlepiej grillowej smażymy pierś z kurczaka na złoto. Po usmażeniu zdejmujemy z patelni i odkładamy. Na patelni na łyżce oleju podsmażamy posiekaną cebule paprykę i pomidory. Gdy warzywa się podsmażą dodajemy pomidory pokrojone kartonika. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. dajemy odrobinę sosu tabasco. Podsmażone i zredukowane z sosu pomidorowego warzywa nakładamy na pierś z kurczaka układamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy serem i zapiekamy. Pod koniec dodajemy kapary.