Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Leczo do słoików 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

dobre leczo na zimę na obiad

Leczo do słoików 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Leczo do słoików 3

 

Sposób przygotowania:

Leczo do słoików 3
Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne i pokroić w kosteczkę lub w paski. Cukinię opłukać,obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić również w kostkę. Pomidory opłukać i sparzyć. Zdjąć skórkę i pokroić. Cebulę lekko zeszklić na patelni. Do garnka wrzucić paprykę, cukinię i podlać wodą. Podgotować. Następnie dodać cebulę oraz pomidory. Wymieszać. Przyprawić solą, cukrem i pieprzem. Kukurydzę odcedzić i dodać do lecza. Koncentrat pomidorowy wymieszać z płynem powstałym z warzyw i przelać ponownie do garnka. Wymieszać i gotować aż warzywa zmiękną. Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować.
Leczo do słoików 3
Papryke opłukac i wyjąc gniazda nasienne.
Leczo do słoików 3
Cebule,obrac opłukac i pokroic w kosteczkę
Leczo do słoików 3
Pokrojone warzywa przełożyć do garnka i podgotować
Leczo do słoików 3
Do wyaprzonych słoików przełożyc leczo i pasteryzować.