bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Książka Kucharska: Cukinia na wszystkie sposoby

Leczo z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Trochę pracochłonne ale bardzo pyszne i pożywne danie obiadowe, które bardzo lubię ja i cała moja rodzinka. Cukinia dodaje leczu bardzo ciekawy smak.

Leczo z cukinii

Składniki:

Leczo z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinii
Cukinię obieramy i kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy na oleju. Kiełbasę kroimy na półplasterki i również podsmażamy . Marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach i również troszeczkę podsmażamy na oleju. Pieczarki kroimy w plasterki i podsmażamy. Paprykę kroimy w cienkie plasterki i podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka i podsmażamy. Łączymy wszystkie składniki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą w płynie, mieszamy i jeszcze chwilę wszystko razem podsmażamy.