Sposób przygotowania:
Pyszne leczo z cukinią
Karkówkę pokroić w niedużą kostkę. Podsmażyć w rondlu. Cebule pokroić w piórka i dodać do mięsa. Z papryk i cukinii usunąć nasiona, pokroić w krótkie paski i dodać do rondla. Wymieszać, dodać pół szklanki wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. Dodać pokrojone pieczarki, 2-3 listki laurowe, 4 ziarenka ziela angielskiego, po łyżeczce słodkiej i ostrej papryki i dusić 10 minut. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i pokroić na kawałki (bez konkretnego schematu, po prostu pokroić). Dodać do reszty i dusić kilka minut, aż pomidory rozmiękną. Odkryć rondel, dodać łyżeczkę majeranku i zagotować wszystko tak, aby z pomidorów zrobił się sos.Doprawić pieprzem i solą. W razie potrzeby zagęścić mąką. Leczo gotowe! Można już wcinać, jednak pamiętajmy, że najlepsze jest na drugi dzień, gdy się "przegryzie". Smacznego