alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z cukinią

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczne danie jednogarnkowe - leczo z cukinią, pomidorami, papryką. Świetny sposób na wykorzystanie sezonowych warzyw.

Leczo z cukinią

Składniki:

Leczo z cukinią

 

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z cukinią
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Przełożyć do garnka. Kiełbasę pokroić i podsmażyć na tej samej patelni co cebulę. Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w kostkę i na tej samej patelni podsmażyć. Cukinię obrać i oczyścić, miąższ pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć obrać z skórki, pokroić i dodać do reszty składników.



Wszystkie składniki umieścić w jednym garnku, dolać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe,ziele angielskie, paprykę słodką, przecier, ketchup i wszystko razem gotować do miękkości. Doprawić do smaku. W czasie gotowania często mieszać żeby się nie przypaliło. Jeśli lubimy leczo na gęsto możemy sos zagęścić mąką.