Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Książka Kucharska: Sprawdzone przepisy na leczo

Leczo z mini chorizo

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, kolorowe danie obiadowe

Leczo z mini chorizo Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Leczo z mini chorizo

 

 

Sposób przygotowania:

Leczo z mini chorizo
Kiełbaski kroimy na plasterki, cebulę po obraniu kroimy w kostkę. Kiełbasę i cebulę wrzucamy do garnka z grubym dnem z łyżką oleju. Doprawiamy odrobiną soli i pieprzu i smażymy do momentu aż cebula się zeszkli. Wtedy dorzucamy paprykę pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę i obrane, pokrojone w kostkę pomidory (przed obraniem dobrze jest je sparzyć wrzątkiem). Całość mieszamy, doprawiamy słodką papryką w proszku, dorzucamy też ketchup z cukinii i całość gotujemy na średnim ogniu przez 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Cukinię obieramy w paski i dorzucamy do reszty składników. Mieszamy i gotujemy przez 10 minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.https://gotujmy.pl/ketchup-z-cukinii,przepisy-cukinia-przepis,161907.html
Leczo z mini chorizo
Zaczynamy od podsmażenia cebuli z kiełbasą
Leczo z mini chorizo
Dorzucamy paprykę pomidory ketchup i doprawiamy
Leczo z mini chorizo
Na samym końcu dodajemy cukinię nie powinna się rozgotować