Asieczka

Asieczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 336]

Leczo ze słoniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Dla bardziej wymagających...

Leczo ze słoniną

Składniki:

Leczo ze słoniną

 

  • 15 dag wędzonej słoniny
  • 2 duże cebule
  • 1 łyżeczka słodkiej i ostrej papryki w proszku
  • 1 kg zielonej papryki
  • 30 dag pomidorów
  • olej

Sposób przygotowania:

Leczo ze słoniną
Słoninę pokroić w cienkie paski i usmażyć, w razie potrzeby z dodatkiem oleju. Cebulę pokroić w talarki i dusić na tłuszczu, dodać papryki w proszku, zielona paprykę pokroić w paski, razem smażyć, gdy papryka zmięknie, dodać pokrojone w paski pomidory. na koniec posolić i jeśli leczo jest zbyt łagodne, także ostrą paprykę w proszku. Można dodać kiełbasę.

Tagi:

leczo danie