Netka

Netka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 408]

Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Na obiad polecamy łososia pod kołderką. Z dodatkiem pistacji i serka Mascarpone stanowi lekki i zdrowy posiłek.

Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka

 

 

  • 3 lyzki serka Mascarpone

 

 

 

 

  • 2 lyzki drobno pokrojonej natki pietruszki(mozna zastapic mieta,kolendra,szczypiorkiem)

 

  • 1-2 lyzki zmielonych orzeszkow pistacjowych solonych

 

 

  • oliwa

Sposób przygotowania:

Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka
Cytryne wyszorowac i sparzyc wrzatkiem.Zetrzec skorke ktora bedzie nam potrzebna pozniej. Filety natrzec sola,pieprzem oraz skropic sokiem z cytryny.Ulozyc w naczyniu zaroodponym,ktorego dno skropic oliwa z oliwek.Filety powinny byc ulozone tak by skorka byla na dole.Jogurt wymieszac z serkiem,dodac przecisniety czosnek,posiekana natke oraz skorke z cytryny.Mozna posolic,popieprzyc oraz dodac troche soku z cytryny do smaku.Kazdy filet posmarowac masa serowa,potem posypasc zmielonymi orzeszkami.Naczynie zaroodporne przykryc folia i wstawic do piekarnika ,piec do momentu az ryba bedzie miekka (czas to ok.30 min a tem.190 st. C) Smacznego:)
Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka
Na filety nakladamy mase serowa-filety powinny byc ulozone tak by skorka byla na dole.
Łosoś pod serowo-pistacjowa kolderka
Mase serowa posypujemy zmielonymi pistacjami,ktore sprawia,ze calosc bedzie miala wyborny smak