paula2005

paula2005

Kucharz
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: Kuchnia śródziemnomorska z produktami Hortex

Makaron ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwe i wszystkim smakuje - klasyka gatunku. ja zawsze w zamrażalniku mam szpinak Hortexu, który nie raz uratował mnie gdy przyszli niespodziewani goście.

Makaron ze szpinakiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Na patelni, na oleju rzepakowym podsmaż posiekany lub wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj rozmrożony szpinak Hortex, 3-4 szczypty gałki muszkatołowej, sól i pieprz, sok z cytryny. Wymieszaj dokładnie zawartość patelni i podgrzewaj do czasu odparowania nadmiaru wody. Zdejmij patelnię z ognia i wlej śmietankę. Wymieszaj dokładnie i duś do czasu zgęstnienia śmietany. W tzw. międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do ugotowanego makaronu dodaj około dwie łyżeczki pesto i dokładnie wymieszaj. Makaron dodaj do sosu i ponownie wymieszaj. Danie gotowe – smacznego!
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem
Makaron ze szpinakiem
makaron ze szpinakiem