pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Marynata granatowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

tej marynaty używam tylko do mięsa drobiowego

Marynata granatowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Marynata granatowa

 

  • 1 łyżki sok pomarańczowy świeżo wyciśnięty,
  • 2 granaty,
  • szczypta kardamon,
  • szczypta imbir,
  • szczypta pieprz kolorowy ziarnisty,
  • 1/2 łyżeczki kolendra,
  • 1 łyżka LISCIE MELISY,
  • 1 łyżka sól sezamowa - gomasio,
  • 1 łyżka ocet balsamiczny,
  • 2 łyżki Olej z pestek winogron

 

Sposób przygotowania:

Marynata granatowa
Do moździerza wsypujemy pieprz kolorowy, kolendrę i rozcieramy na proszek. Dodajemy świeże liście melisy oraz nasiona z jednego owocu granatu i ubijamy. Dolewamy sok pomarańczowy, sok z drugiego granatu, ocet balsamiczny, olej z pestek winogron i dokładnie mieszamy. Mięso drobiowe doprawiam solą sezamową, imbirem oraz kardamonem i zalewam marynatą. Odstawiam w chłodne miejsce na kilkadziesiąt minut.
Marynata granatowa
Skladniki w możdzierzu

Tagi:

winogrona