marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Masełko orzechowo-ziołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Masełko orzechowo-ziołowe.

Masełko orzechowo-ziołowe

Składniki:

Masełko orzechowo-ziołowe

 

  • kostka masła"Lurpak",
  • łyżeczka kolendry,
  • łyżeczka natki świeżej,
  • łyżka listków świeżej mięty,
  • miazga orzechowa z dowolnych orzechów,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Masełko orzechowo-ziołowe
Kostkę masła odpakować i dać do garnka, posolić dwiema łyżeczkami soli,dodać kolendrę. Orzechy laskowe lub włoskie uwolnić od skorupek, a zawartość posiekać i utłuc w moździerzu na miazgę. Listki mięty i natki opłukać, osuszyć i rozetrzeć w dłoniach lub posiekać. Wrzucić zioła z miazgą orzechową do garnka z masłem. Miksować blenderem z 5 min. Schłodzić i podawać do pieczywa.