pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

inspiracją do powstania tego przepisu był przepis "Krewetki a'la Michele".

Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili

 

 

Sposób przygotowania:

Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili
W rondelku rozgrzewamy śmietanę. Dodajemy drobno pokrojoną wanilię i trzymamy na ogniu kilka minut nie doprowadzając do wrzenia. Następnie ciepłą śmietanę łączymy z masłem, przyprawiamy gomasio i chili i dokładnie mieszamy, Następnie masę zalewamy do foremki i wstawiamy w chłodne miejsce, aby masło zgęstniało. Dość ciekawe w smaku masło nadające się do krewetek oraz puree.
Masło waniliowo-śmietanowe z nutą chili
Podgrzewanie mleka i wanili