paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mielone muffiny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muffiny pieczone z mięsa mielonego z ziemniakami i jajkiem oraz przyprawami. Można je podawać na ciepło lub zimno;

Mielone muffiny Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone muffiny

 

  • mięso mielone 0,5 kg
  • bułka czerstwa 1 szt
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • ziemniak 1 szt
  • jajko 1 szt
  • cebula czerwona 0,5 szt
  • ser żółty 2 plasterki
  • mleko 0,5 szkl

Sposób przygotowania:

Mielone muffiny
Cebulę obrać i drobno posiekać. Jajko roztrzepać widelcem i wlać do mielonego mięsa. Dodać cebulę. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć, dodać do mięsa. Ziemniaka obrać, zetrzeć na drobnych oczkach tarki i dodać do mięsa. Do smaku dodać przyprawy.

Całość wymieszać, formować kulki mieszczące się w dłoni. Mięsne kulki wkładać w formę na muffiny lekko dociskając.

Piec około 35-40 minut .
Mielone muffiny
Cebulę, jajko, bułkę i iziemniaka dodać do mięsa
Mielone muffiny
Całość wymieszać, formować kulki mieszczące się w dłoni.
Mielone muffiny
Mięsne kulki wkładać w formę na muffiny lekko dociskając. Piec około 35-40 minut .