katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Mięso duszone w sosie z pietruszką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Smaczne mięsko do obiadu z pietruszkową nutką. Sos będzie ładnie się prezentował jeśli dodamy do niego śmietanę.

Mięso duszone w sosie z pietruszką

Składniki:

Mięso duszone w sosie z pietruszką

 

Sposób przygotowania:

Mięso duszone w sosie z pietruszką
Mięso myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Czosnek rozcieramy ze solą, dodajemy do mięsa, oprószamy pieprzem i mieszamy.

Marchew obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Na patelni albo w rondlu rozgrzewamy olej, dodajemy połowę drobno pokrojonej cebuli. Dodajemy też mięso i marchew, razem wszystko lekko przesmażamy. Podlewamy wodą lub bulionem i dusimy.

Natkę pietruszki płuczemy, drobno posiekamy, dodajemy do sosu. Sos zagęszczamy mąką i dodajemy resztę pokrojonej cebulki.

Doprawiamy do smaku i wszystko przez chwilę dusimy. Do sosu można dodać śmietanę.

Tagi:

mięso danie