BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Mięso z grilla

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Polecam smaczne, kruche, mięso z grilla, mięso zamarynowane przez kilka godzin i grillowane na mocno rozgrzanym grillu.

Mięso z grilla

Składniki:

Mięso z grilla

 

  • Mieso około 1 kg,
  • oliwa 6 -8 łyżek
  • oregano 1 łyżeczka,
  • majeranek 1 łyżeczka,
  • przyprawa uniwersalna do smaku,
  • czosnek 3 -4 ząbki,
  • sól, pieprz,

Sposób przygotowania:

Mięso z grilla
Mięso opłukać, osuszyć pokroić w plastry, lekko rozbić, natrzeć pieprzem i solą.

Zrobić marynatę;

Oliwę wymieszać z oregano, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawą uniwersalną do smaku. Wymieszać.

Mięso włożyć do marynaty i zostawić kilka godzin w chłodnym miejscu. Następnie mięso włożyć na rozpalony grill i grillować do miękkości, obracając od czasu, do czasu.

Podawać z surówkami, sosami, smażonymi ziemniakami lub pieczywem.