Sposób przygotowania:
Grillowany pstrąg na kaszy orkiszowej z warzywamiPrzygotowanie ryby:
Przygotować pstrąga: Rybę dokładnie umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, usunąć skórę. Każdy płat ryby podzielić na dwa kawałki. Natrzeć je dokładnie solą i pieprzem.
Marynowanie ryby:
Składniki marynaty wymieszać, wrzucić kawałki ryby i dokładnie natrzeć je marynatą. Odstawić na minimum 20 minut. W tym czasie kaszę orkiszową ugotować al'dente (przez 10 minut w osolonym wrzątku). Ostudzić.
Grillowanie ryby:
Do głębokiej patelni wrzucić warzywa, przykryć i dusić od czasu do czasu mieszając aż się rozmrożą. Na patelni grillowej ułożyć kawałki pstrąga, wstawić na mały ogień i grillować po 4-5 minut z każdej strony.
Do rozmrożonych warzyw dorzucić kaszę i przyprawy, wymieszać, przesmażyć przez 3 minuty. Na dwóch talerzach wyłożyć kaszę z warzywami i dwa kawałki ryby.
Smacznego!