BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Szparagi otulone boczkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szparagi robiłam pierwszy raz i wiem że teraz będą często gościć w moim domu. Wyszły pyszne. Posmakowały mojej całej rodzince.

Szparagi otulone boczkiem

Składniki:

Szparagi otulone boczkiem

 

  • szparagi 1/2 op. ugotowane,
  • plastry boczku 6 szt,
  • mozzarella mini kulki kilka szt,
  • tacka na grilla,
  • plasterki kiełbasy kilka szt,
  • parę gałązek koperku,

Sposób przygotowania:

Szparagi otulone boczkiem
Szparagi oczyścić, obciąć twarde końcówki i gotować w osolonej wodzie około 8 minut, odsączyć i ostudzić. 

Plastry boczku rozłóż na stole i ułóż na nich szparagi.

Małe kulki mozzarelli przekrój na połówki i ułóż na szparagach.

Zawiń w boczek, ułóż na tacce i piec na rozgrzanym grillu lub w nagrzanym piekarniku na złoty kolor.

Udekoruj plasterkami grillowanej kiełbasy oraz zielonym koperkiem 

Podawaj gorące z dowolnym sosem.

Tagi:

grill szparagi