Migdałowiec

Joolla

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1
Migdałowiec
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto łatwe i pyszne :-)


trudność: łatwe
czas:

Migdałowiec - SKŁADNIKI:

Migdałowiec - PRZYGOTOWANIE:

  Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdałowiec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ucierane ze śliwkami Ciasto ucierane Brzoskwinka w galaretce Ptasie mleczko truskawkowe
Placek niebo-piekło Chałwowo czekoladowe ciasto Ciasto piernikowo-porzeczkowe
Ciasto jabłkowo budyniowe Makowiec z bezą Szarlotka gruszkowa
Kopiec kreta domowy Ciasto pychotka Ciasteczka owsiane

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane