Migdałowiec

Joolla - Przepis na: Migdałowiec offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Migdałowiec
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto łatwe i pyszne :-)


trudność: łatwe
czas:

Migdałowiec - SKŁADNIKI:

  • 1 l mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru
  • 25 dag margaryny ``palma``
  • 1/2 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 duże paczki krakersów
  • 1 puszka mleka słodzonego - skondensowanego

Migdałowiec - PRZYGOTOWANIE:

  Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdałowiec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Wiśniowa fantazja Orzechowy z bezą Babka piernikowa
Rogaliki z marmoladą Ciasto  chmurka Sernik Tiramisu
Fale dunaju z gruszkami Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe
Korzenne ciasteczka ze skórką pomarańczową Drożdżówki z dżemem jagodowym Lody czekoladowe z kremem nutella

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane