Migdałowiec

Joolla

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1
Migdałowiec
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto łatwe i pyszne :-)


trudność: łatwe
czas:

Migdałowiec - SKŁADNIKI:

Migdałowiec - PRZYGOTOWANIE:

  Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdałowiec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Piernikowe lody z kaszą manną Szarlotkowe babeczki Jogurtowiec delikatny i puszysty
Ciasto jogurtowe z morelami Crumble z truskawkami Tarta cytrynowa z bezą
Pyszny i zdrowy deser owocowy Kolorowe pierniczki Włoska granita cytrynowa
Galaretkowy deser z brzoskwiniami i kaszą manną Brazylijskie Brigareiro Babka orzechowa z rodzynkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane