Migdałowiec

Joolla offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1
Migdałowiec
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto łatwe i pyszne :-)


trudność: łatwe
czas:

Migdałowiec - SKŁADNIKI:

  • 1 l mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru
  • 25 dag margaryny ``palma``
  • 1/2 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 duże paczki krakersów
  • 1 puszka mleka słodzonego - skondensowanego

Migdałowiec - PRZYGOTOWANIE:

  Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdałowiec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Makowo czekoladowe ciasteczka Kruche pomarańczowo kakaowe ciasteczka Ciasteczka makowe z dżemem śliwkowym
Sernik na zimno z czekoladowymi gwiazdkami Naleśniki z karmelowym sosem i bananami Paluchy wiedźmy na Halloween
Truskawkowe muffiny z kremem czekoladowym Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Babeczki omleciki z kremem karmelowym Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane