Migdałowiec

Joolla - Przepis na: Migdałowiec offline

Kuchcik
Przepisy: 2
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Migdałowiec
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto łatwe i pyszne :-)


trudność: łatwe
czas:

Migdałowiec - SKŁADNIKI:

  • 1 l mleka
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 jajko
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 pełna łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru
  • 25 dag margaryny ``palma``
  • 1/2 l śmietany 30%
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 10 dag płatków migdałowych
  • 3 duże paczki krakersów
  • 1 puszka mleka słodzonego - skondensowanego

Migdałowiec - PRZYGOTOWANIE:

  Mleko w puszce gotować 2 godz.(najlepiej w większym garnku, aby woda szybko nie wygotowała się). Na suchej patelni lekko podrumienić płatki migdałowe. Do 1 i 1/2 szkl. mleka dodać mąkę pszenną, ziemniaczaną, budyń i jajko. Roztrzepać. Resztę mleka zagotować z cukrem kryształem i waniliowym. Do gotującego się mleka wlewać cienkim strumieniem roztrzepane jajko z mąką. Stale mieszając ugotować budyń i wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szkl. gorącej wody.Śmietanę ubić i połączyć z tężejącą żelatyną. PRZEŁOŻENIE CIASTA: Spód brytfanki wyłożyć papierem, krakersy, masa budyniowa, krakersy, karmel z mleka słodzonego, krakersy, bita śmietana, wierzch posypać płatkami migdałowymi


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Migdałowiec  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Ciasto drożdżowe z morelami i kruszonką Tarta jabłecznik Pucharek pełen budyniu
Czekoladowe ciastka z Brandy Łaciate ciasto z owocami Torcik z jabłuszkiem i prażonym słonecznikiem
Ciasto kakaowe z śliwkami Jabłka faszerowane Eli Koktajl bananowo- malinowy
Ciasto śliwkowe Eli Kruche ciasteczka Placek ze śliwkami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane