Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Moja ulubiona pekinka do obiadu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna chrupiąca suróweczka, nawet w środku zimy

Moja ulubiona pekinka do obiadu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Moja ulubiona pekinka do obiadu

 

Sposób przygotowania:

Moja ulubiona pekinka do obiadu
Paprykę myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę. Ogórki osączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Kapustę obieramy z wierzchnich brzydkich liści i szatkujemy. Cebulkę obieramy, drobniutko kroimy w kostkę. Warzywa mieszamy w misce, dodajemy majonez, jogurt grecki, przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, mieszamy. Odstawiamy na pół godziny, żeby składniki się przegryzły. Podajemy do schabowego lub mielonego. Smacznego
Moja ulubiona pekinka do obiadu
Paprykę myjemy, osuszamy, pozbawiamy gniazd nasiennych, kroimy w kostkę.
Moja ulubiona pekinka do obiadu
Ogórki osączamy z zalewy i kroimy w kostkę.
Moja ulubiona pekinka do obiadu
Kapustę obieramy z wierzchnich brzydkich liści i szatkujemy.
Moja ulubiona pekinka do obiadu
Warzywa mieszamy w misce, dodajemy majonez, jogurt grecki, przyprawiamy solą ziołową i pieprzem, mieszamy.