iwona3004

iwona3004

Szef Kuchni
[Przepisów: 74]

Książka Kucharska: Pyszne mięsa na stół wielkanocny

Moje roladki schabowe

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zraziki wieprzowe doskonałe na obiad,ciepłą kolację a także na zimno,pokrojone w plastry jako dodatek do pieczywa :)))

Moje roladki schabowe

Składniki:

Moje roladki schabowe

 

  • 4 kotlety schabowe bez kości
  • 4 plastry bekonu
  • 1 średnia cebula
  • 1 mały ogórek konserwowy
  • 4 kwadraty 2cm/2cm czerwonej, swieżej papryki
  • pieprz mielony,pieprz ziołowy,papryka słodka mielona,2 łyżeczki ostrej musztardy np."sarepskiej

 

Sposób przygotowania:

Moje roladki schabowe
Kotlety rozbić,doprawić solą,pieprzami,papryką w proszku,posmarować musztardą i odstawić do lodówki na pół godzinki.Bekon zostawić w plastrach,cebulę,świeżą paprykę i ogórek pokroić na 4 kawałki, wszystko ułożyć na kotletach i zwinąć roladki,zabezpieczyć wykałaczką,lekko posypać mąką z każdej strony.Na mocno rozgrzanym maśle podsmażać mięso aż zbrązowieje,następnie podlać 1 szklanką wody z rozpuszczoną kostką mięsną i dusić na małym ogniu ok.pół godziny,15 min.przed końcem duszenia dodać rozdrobnione skórki chleba dla zagęszczenia sosu.SMACZNEGO!