michal1995

michal1995

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 112]

Murzynek przekładany

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepyszne ciasto na podwieczorek

Murzynek przekładany Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Murzynek przekładany

  • 1,5 szklanki mąka
  • 3 łyżki kakao
  • 200 gram margaryna
  • 1/4 szklanki mleko
  • cukier
  • 1 słoik konfitura truskawkowa
  • polewa czekoladowa
  • mąka
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 szt jajka

Sposób przygotowania:

Murzynek przekładany

Do garnka dodać masło, kakao oraz mleko, zagotować do rozpuszczenia, odstawić do wystygnięcia, następnie przesiać mąkę i proszek do pieczenia.W głębokiej misce ubić białka, następnie dodać żółtka, mąkę i przestudzoną masę kakaową, wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia następnie przekroić na pół i posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć drugi kawałek ciasta. Na wierzch wylać polewę czekoladową i wstawić do lodówki na godzinę.


Redakcja poleca: