Strona główna Murzynek przekładany

Murzynek przekładany

michal1995 offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 112
zdjęcia: 1 z 5
Murzynek przekładany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne ciasto na podwieczorek


trudność: średne
czas:

Murzynek przekładany - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mąka
  • 3 łyżki kakao
  • 200 gram margaryna
  • 1/4 szklanki mleko
  • cukier
  • 1 słoik konfitura truskawkowa
  • polewa czekoladowa
  • mąka
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 szt jajka

Murzynek przekładany - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka dodać masło, kakao oraz mleko, zagotować do rozpuszczenia, odstawić do wystygnięcia, następnie przesiać mąkę i proszek do pieczenia.W głębokiej misce ubić białka, następnie dodać żółtka, mąkę i przestudzoną masę kakaową, wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia następnie przekroić na pół i posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć drugi kawałek ciasta. Na wierzch wylać polewę czekoladową i wstawić do lodówki na godzinę.



Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Murzynek przekładany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane