Strona główna Murzynek przekładany

Murzynek przekładany

michal1995 - Przepis na: Murzynek przekładany offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 112
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Murzynek przekładany
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Przepyszne ciasto na podwieczorek


trudność: średne
czas:

Murzynek przekładany - SKŁADNIKI:

  • 1,5 szklanki mąka
  • 3 łyżki kakao
  • 200 gram margaryna
  • 1/4 szklanki mleko
  • cukier
  • 1 słoik konfitura truskawkowa
  • polewa czekoladowa
  • mąka
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 3 szt jajka

Murzynek przekładany - PRZYGOTOWANIE:

Do garnka dodać masło, kakao oraz mleko, zagotować do rozpuszczenia, odstawić do wystygnięcia, następnie przesiać mąkę i proszek do pieczenia.W głębokiej misce ubić białka, następnie dodać żółtka, mąkę i przestudzoną masę kakaową, wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do formy, wstawić do nagrzanego piekarnika na 170 stopni na około 60 min. Upieczone ciasto odstawić do ostygnięcia następnie przekroić na pół i posmarować dżemem truskawkowym, nałożyć drugi kawałek ciasta. Na wierzch wylać polewę czekoladową i wstawić do lodówki na godzinę.



Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Murzynek przekładany  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Muffiny owsiane z rodzynkami Tarta makowo- pomarańczowa Krem pomarańczowy- orange curd
Tiramisu z posmakiem bananów dla delikatności Francuskie ciasteczka z makiem Deser z bitą śmietaną bezą oraz truskawkami
Muffiny z jagodami i czekoladą Makowe muffiny z białą czekoladą Gofry o smaku wanilii
Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka Kakaowe ciasto z masą serkową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj