MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Mus jabłkowo daktylowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mus jabłkowo-daktylowy na bazie kaszy jaglanej - wspaniały deser dla malucha

Mus jabłkowo daktylowy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus jabłkowo daktylowy

 

Sposób przygotowania:

Mus jabłkowo daktylowy
Jabłuszko obrać ze skórki i pokroić na niewielkie kawałki. Wrzucić do blendera. Dodać dwa daktyle i wszystko zblendować na gładko. Mus gotować około dziesięciu minut na wolnym ogniu dodając pod koniec gotowania cztery łyżki wody. Całość przełożyć z powrotem do blendera. Dodać 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej i zmiksować na gładką masę. Podawać na chłodno lub na ciepło wedle upodobań maluszka.
Mus jabłkowo daktylowy
Obrane jabłko zmiksować z dwaoma daktylami
Mus jabłkowo daktylowy
Mus jabłkowo-daktylowy gotować około 10 minut