kuchnia turecka

kuchnia turecka

Kucharz
[Przepisów: 3]

Nadziewane ogórki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Nadziewane ogórki to bardzo pyszna przystawka. Moi bliscy lubią gdy ogórki wypełniam też inną sałatką np. z pomidorków koktajlowych i fety

Nadziewane ogórki

Składniki:

Nadziewane ogórki

 

  • 2 długie ogórki
  • 10 dag żółtego sera
  • 1/2 szkl. groszku z puszki
  • 1/2 szkl. posiekanej rzeżuchy
  • 2 łyżki naturalnego jogurtu
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, cukier
  • czarny i zielony pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane ogórki
- Ser kroimy w kostkę. Ogórki myjemy, obieramy i przekrawamy wzdłuż na pół. Wydrążamy zostawiając duże brzegi. Odwracamy wgłębieniem od dołu, aby pozbyć się soku.
- Do salaterki wsypujemy groszek, dodajemy rzeżuchę, ser majonez i jogurt. Mieszamy. Doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. Mieszamy. Sałatką wypełniamy ogórki.

Tagi:

sery ser ogórki