PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Napoleonka na krakersach 3

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto dostałam od koleżanki z pracy - razem z przepisem, szybkie i smaczne

Napoleonka na krakersach 3

Składniki:

Napoleonka na krakersach 3

 

  • 1 op krakersów ( solone kupiłam w Biedronce )

 

 

 

  • 1 szkl cukru

 

  • 3 x cukier waniliowy

 

 

  • 4 żółtka

 

  • cukier puder do posypania

Sposób przygotowania:

Napoleonka na krakersach 3
W blaszce rozkładamy warstwę krakersów. Do sporego naczynia wsypujemy mąkę, zalewamy częścią mleka i mieszamy, dodajemy żółtka. Pozostałą część mleka zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i masłem. Kiedy mleko będzie się gotować, zestawiamy je z ognia, wlewamy masę mączno jajeczną , mieszamy dynamicznie a potem jeszcze chwilę gotujemy. Ciepłą masę wylewamy na krakersy, od razu przykrywamy wierzchnią warstwą ciastek. Zostawiamy do ostygnięcia a potem wkładamy do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.