Strona główna Ogórkowa na skrzydełkach

Ogórkowa na skrzydełkach

Zupy « poprzedni | następny »
anula130189 - Przepis na: Ogórkowa na skrzydełkach offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 19
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Ogórkowa na skrzydełkach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

zdrowa i smaczna zupa ogórkowa na wywarze ze skrzydełek


trudność: łatwe
czas:

Ogórkowa na skrzydełkach - SKŁADNIKI:

  • 2 skrzydełka od kurczaka
  • sól
  • kostka drobiowa
  • 2 liście laurowe
  • przecier ogórkowy w słoiczku
  • 1 marchew
  • 1 pietruszka
  • 3 duże ziemniaki
  • śmietana ( 2 duże łyżki)

Ogórkowa na skrzydełkach - PRZYGOTOWANIE:

Nalewamy wodę do garnka i wrzucamy opłukane skrzydełka i gotujemy na małym ogniu.zbieramy szumowiny,solimy wodę i zwiększamy troszkę ogień,dodajemy 2 liście laurowe.Marchew,pietruszke i ziemniaki kroimy w kostkę.gdy woda zacznie wrzeć wrzucamy do naszego wywaru pokrojone warzywa.sprawdzamy ziemniaki czy już trochę zmiękły wrzucamy przecier ogórkowy do naszej zupy i gotujemy przez 10 minut.do małej miseczki odlewamy dwie wazówki zupy ogórkowej i wkładamy do niej dwie łyżki śmietany wszystko mieszamy,wlewamy do zupy cały czas mieszając i chwile jeszcze gotujemy,smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ogórkowa na skrzydełkach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Rosół z lubczykiem i domowym makaronem Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem
Lekki krem z dyni Zupa krem z dyni Zupa z żółtej cukinii z ryżem
Zupa chińska z ryżowym makaronem Ziemniaczana zupa z brukselką Krem z kurek z grzankami
Krem warzywny z czarną fasolką i fetą Zupa krem z dyni Rozgrzewający krem z dyni

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane