iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ogórkowy tatar z łososiem i koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ogórkowy tatar z łososiem i koperkiem

Ogórkowy tatar z łososiem i koperkiem

Składniki:

Ogórkowy tatar z łososiem i koperkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Ogórkowy tatar z łososiem i koperkiem
Surowego łososia myjemy osuszamy i odcinamy skórę. Następnie drobno siekamy ostrym nożem. Solimy i wyrabiamy jak tatara z mięsa. Ogórki średniej wielkości myjemy obieramy i kroimy drobno. Cebule siekamy drobniutko. Składniki mieszamy z sobą, dodajemy łyżkę musztardy - mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Dodajemy odrobinę oleju rzepakowego i jeszcze raz dobrze mieszamy. Chłodzimy i podajemy ozdobionego koperkiem.