pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Omlet hiszpański z mieszanką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Super alternatywa dla jajecznicy czy nawet zwykłego omleta.

Omlet hiszpański z mieszanką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Omlet hiszpański z mieszanką

 

  • 4 jaja surowe,
  • 2 łyżeczki pesto alla Genovese,
  • 2 łyżeczki Pesto Rosso,
  • 1 pomidor,
  • 4 oliwki,
  • 2 łyżki oliwa extra vergin,
  • 3 plastry szynka gotowana,
  • 1 szczypta chili,
  • 1 sztuka ser oscypek

 

Sposób przygotowania:

Omlet hiszpański z mieszanką
W jednej miseczce 2 jajka łączymy z połową startego oscypka oraz Pesto alla Genovese. W drugiej podobnie tylko z Pesto Rosso. Każda "miseczkę" przyprawiamy chili i dokładnie mieszamy uzyskując jednolitą masę. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojone w grube plasterki oliwki, szynkę i pomidora pokrojonego w kostkę. Chwilę przesmażamy na małym ogniu i wlewamy masę jajeczną, z jednej strony patelni masę z Pesto Rossa z drugiej z Pesto alla Genovese. Smażymy na małym ogniu do momentu ścięcia się jajek. Podawać z świeżym pieczywem.
Omlet hiszpański z mieszanką
Ser z zielonym pesto
Omlet hiszpański z mieszanką
Masa jajeczna
Omlet hiszpański z mieszanką
Smażenie dodatków
Omlet hiszpański z mieszanką
Omlet hiszpański z mieszanką