marchewka1412

marchewka1412

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 250]

Omlet z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można robić na obiad albo na inny posiłek

Omlet z pieczarkami

Składniki:

Omlet z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Omlet z pieczarkami
Pieczarki pokroić w cienkie plasterki i usmażyć na rumiano na maśle .Kiedy będą rumiane posolić i posypać pieprzem. Zalać je dobrze roztrzepanymi jajkami . Zmniejszyć gaz i smażyć omlet aż się jajka zetną .
Można też robić inaczej . Pieczarki po usmażeniu zdjąć z patelni zostawiając masło i na masło wylać roztrzepane jajka . Usmażyć omlet. Położyć na połówkę usmażone pieczarki i zagiąć drugą połówką omletu

Tagi:

jajko jajka omlet