Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Czasem zamiast jajecznicy na śniadanie można pokusić się na przygotowanie omleta, jest równie smaczny i pożywny.

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

Składniki:

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami

 

Sposób przygotowania:

Omlet ze szpinakiem i pomidorkami
Jajka roztrzepujemy z mlekiem.

Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.

Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.

Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.

Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.