Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem i pomidorem
Szpinak dokładnie umyć i osuszyć. Pomidora obrać ze skórki i pokroić na plastry. Cebulę drobniutko posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę.
Jajka wymieszać z mlekiem, posiekaną cebulką i mąką oraz szczyptą soli, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzać olej i włożyć plastry pomidora. Po ok. 2 minutach dodać pokrojone liście szpinaku (czy ktoś lubi mniej lub bardziej duże kawałki liści to już indywidualna sprawa).
Gdy lekko się podduszą dodać przeciśnięty czosnek, chwilkę podsmażyć i wlać mieszankę jajeczną. Smażyć pod przykryciem ok. 3 minut, po czym za pomocą pokrywy lub talerza zsunąć omlet i odwrócić na drugą stronę i dosmażyć 1-2 minutki.
Jajka wymieszać z mlekiem, posiekaną cebulką i mąką oraz szczyptą soli, pieprzem i oregano. Na patelni rozgrzać olej i włożyć plastry pomidora. Po ok. 2 minutach dodać pokrojone liście szpinaku (czy ktoś lubi mniej lub bardziej duże kawałki liści to już indywidualna sprawa).
Gdy lekko się podduszą dodać przeciśnięty czosnek, chwilkę podsmażyć i wlać mieszankę jajeczną. Smażyć pod przykryciem ok. 3 minut, po czym za pomocą pokrywy lub talerza zsunąć omlet i odwrócić na drugą stronę i dosmażyć 1-2 minutki.