iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Panierowane mięso z udek z opiekanymi ziemniakami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 26

Obiadek pasujący do kufla zimnego piwa lub szklani coli. Opiekane młode ziemniaki i delikatne mięso z udek kurczaka w złocistej panierce , pomysł na letni rodzinny obiad.

Panierowane mięso z udek z opiekanymi ziemniakami

Składniki:

Panierowane mięso z udek z opiekanymi ziemniakami

 

  • 5 udek z kurczaka

 

 

  • 3 łyżki maki

 

 

  • przyprawa do kurczaka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowane mięso z udek z opiekanymi ziemniakami
Udko rozcinamy wzdłuż kości i oddzielamy mięso od kości. Solimy. Jajka mieszamy z przyprawa do kurczaka, dodajemy ok 6 łyżek wody - mieszamy, dodajemy mąkę i mieszamy aby powstało lekkie ciasto.

Mięso moczymy w cieście potem w tartej bułce smażymy na złoto. Ziemniaki dobrze myjemy i obsmażamy na oleju. Solimy gruba solą.


Podajemy z surówka z pomidora i ogórka.  


Tagi:

obiad danie