Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Panierowany ser salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

"Salami" można podać do gotowanych jarzyn i surówek

Panierowany ser salami

Składniki:

Panierowany ser salami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Panierowany ser salami
Mąkę przesiewamy do miski, wbijamy 2 żółtka, sól, utartą gałkę muszkatołową, 1 łyżkę oleju i mleko. Wyrabiamy gęste ciasto. Na koniec dodajemy dobrze ubitą pianę z białek i lekko mieszamy. Ser okrawamy z otoczki, każdy plaster obtaczamy w mące zmieszanej z papryką i w przygotowanym cieście. Na patelni rozgrzewamy olej i na gorący kładziemy nasze kotleciki z sera, opiekamy po obu stronach na rumiano. SMACZNEGO