Strona główna Papryka konserwowa z pomidorem

Papryka konserwowa z pomidorem

Przetwory « poprzedni | następny »
zewa - Przepis na: Papryka konserwowa z pomidorem offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1814
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Papryka konserwowa z pomidorem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

papryka konserwowa z pomidorową nutką


trudność: łatwe
czas:

Papryka konserwowa z pomidorem - SKŁADNIKI:

Papryka konserwowa z pomidorem - PRZYGOTOWANIE:

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka konserwowa z pomidorem (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-01-02 21:02
Robiłam już paprykę z ogórkami i z mała cukinią , ale z pomidorami jeszcze nie. Warto spróbować :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Dynia na zimową zupę Dżem z aronii i jabłek Dżem dyniowo-aroniowy
Mus z dyni gotowanej Eli Mus z dyni pieczonej Eli Marynowana dynia słodko-kwaśna Eli
Ostry mus z dyni Dynia w słoikach Krojone ogórki w zalewie
Sok z mirabelek Marmolada z mniszka lekarskiego Trio mirabelki, bez i jabłko w soku

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj