zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2001]

Papryka konserwowa z pomidorem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

papryka konserwowa z pomidorową nutką

Papryka konserwowa z pomidorem

Składniki:

Papryka konserwowa z pomidorem

Sposób przygotowania:

Papryka konserwowa z pomidorem

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.