Strona główna Papryka konserwowa z pomidorem

Papryka konserwowa z pomidorem

Przetwory « poprzedni | następny »
zewa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1820
zdjęcia: 1 z 1
Papryka konserwowa z pomidorem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

papryka konserwowa z pomidorową nutką


trudność: łatwe
czas:

Papryka konserwowa z pomidorem - SKŁADNIKI:

Papryka konserwowa z pomidorem - PRZYGOTOWANIE:

Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić na kawałki.
Pomidory umyć i przekroić na pół.
Po jednym ząbku czosnku na słoik obrać, pokroić w plasterki i wrzucić do słoików.
Potem dodać ziele angielskie i pieprz.
Następnie wrzucić pokrojone pomidory i na koniec napełnić słoiki papryką.
Składniki na zalewę zagotować i ostudzić.
Gdy będzie prawie zimna nalać ja do słoików przykrywając paprykę.
Na wierzch nalać po jednej łyżce oleju i zakręcić słoiki.
Słoiki z papryką umieścić w garnku z wodą.
Pasteryzować 10 minut od zagotowania.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Papryka konserwowa z pomidorem (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-01-02 21:02
Robiłam już paprykę z ogórkami i z mała cukinią , ale z pomidorami jeszcze nie. Warto spróbować :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przetwory
Sok z malin na zimę Marynowana szparagówka Kolorowa sałatka z ogórków
Słoikowa łopatka boczkowa Przecier z pomidorów Kapusta kiszona w słoikach
Moje dyniowe pikle Sałatka warzywna z cukinią na zimę Puree z dyni na zimę
Dżem z dyni z imbirem i cynamonem Dżem z dyni i jabłek Dynia na zimową zupę

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane