Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Paprykarz z makreli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Domowy paprykarz z makrelą lepszy od tych sklepowych bo domowy. Polecam dla miłośników wędzonej makreli.

Paprykarz z makreli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Paprykarz z makreli

 

Sposób przygotowania:

Paprykarz z makreli
Rybę obrać ze skóry i pozbawić ości. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać drobno posiekać , zeszklić na oleju dodać ziele angielskie , ziarenka pieprzu i liść laurowy . Marchewkę i pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.

Paprykę umyć usunąć nasiona, pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Smażyć ok 10 minut i wyjąć przyprawy. Następnie wlać pól szkl wody i dusić do miękkości , do warzyw dodać makrelę, ryż i przecier pomidorowy smażyć aż płyn wyparuje i doprawić do smaku. 
Paprykarz z makreli
Makrelę obrać ze skóry i pozbawić ości.
Paprykarz z makreli
Do podsmażonej cebuli dodać startą marchewkę i pokrojoną paprykę
Paprykarz z makreli
DO warzyw wlać 1/2 szkl wody i dusić do miękkości
Paprykarz z makreli
Do warzyw dodać makrelę, ryż i przecier pomidorowy smażyć aż płyn wyparuje i doprawić do smaku.

Tagi:

papryka