Dvd

Dvd

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 73]

Parówki w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Przepis na proste i szybkie parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim

Składniki:

Parówki w cieście francuskim

 

  • 5 parówek drobiowych lub wieprzowych
  • opakowanie ciasta francuskiego (250g)
  • 5 plastrów żółtego sera
  • 1 puszka mieszanki meksykańskiej Bonduelle (kukurydza, groszek, papryka)

Sposób przygotowania:

Parówki w cieście francuskim
Ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 5 równych prostokątów. Każdą parówkę zawinąć w plasterek sera, a następnie w ciasto francuskie. Parówki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180C. Piec około 15-20minut. Parówki podawać z mieszanką meksykańską.
Smacznego!

Tagi:

sery ciasto ser