aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pasta jajeczna na wiosnę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Aromatycznie pachnąca nowalijkami z mojego ogródka pasta jajeczna na kanapki. Najlepiej smakuje ze świeżutkim pieczywem i kawą zbożową do picia.

Pasta jajeczna na wiosnę Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pasta jajeczna na wiosnę

 

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczna na wiosnę
Jajka gotujemy na twardo i studzimy. Obieramy i kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Białka ścieramy na tarce na średnich oczkach. 

Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.

Ogórka obieramy i również ścieramy na tarce. 

Dodajemy majonez i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Dokładnie mieszamy pastę i przyprawiamy solą i pieprzem. 

Podajemy na śniadanie ze świeżym pieczywem.
Pasta jajeczna na wiosnę
Do miseczki wrzucamy rozdrobnione żółtka i starte białka.
Pasta jajeczna na wiosnę
Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce na dużych oczkach.
Pasta jajeczna na wiosnę
Dodajemy szczypiorek i majonez, przyprawiamy i mieszamy pastę.