marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Pasta twarogowa z pieczarkami i sezamem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczarki oczyścić,posiekać i obsmażyć na margarynie,a sezam u- -prażyć.Twaróg rozgnieść,dodać pozostałe składniki,doprawić i wymieszać.

Pasta twarogowa z pieczarkami i sezamem.

Składniki:

Pasta twarogowa z pieczarkami i sezamem.

 

  • 1 średni twaróg półtłusty lub chudy,
  • 20 g.pieczarek,
  • margaryna do smażenia,
  • 3 pełne łyżki sezamu białego prażonego,
  • pęczek szczypiorku,
  • pieprz ziołowy lub kajeński,
  • sól.

Sposób przygotowania:

Pasta twarogowa z pieczarkami i sezamem.
Pieczarki oczyścić i posiekać na niezbyt drobną kostkę oraz obsm-
-ażyć na tłuszczu roślinnym,wyjąć,osączyć.Ziarna sezamowe uprażyć na suchej patelni z 1 min.Twaróg wypakować do miski,roz-
-gnieść widelcem,dodając umyty i posiekany szczypiorek oraz ob-
-smażone pieczarki i sezam prażony,doprawić solą i pieprzem łag-
-odnym lub ostrym.Wymieszać i podawać ze świeżym pieczywem.