zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Pasta z makreli,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

super pasta do chleba.......

Pasta z makreli,

Składniki:

Pasta z makreli,

 

  • 1 wędzona makrela
  • 5 jajek
  • 4-5 ogórków konserwowych
  • 1 cebula
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy ( czubata )
  • 3 łyżki majonezu

Sposób przygotowania:

Pasta z makreli,
Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Makrelę obrać ze skóry i dokładnie usunąć wszystkie ości. Kawałki ryby rozgnieść widelcem. Do ryby za pomocą siatki do sałatek w kroić jajka. Ogórki i cebulę pokroić w kostkę. Ogórki mają dużo soku, więc w dłoniach odcisnąć go i odciśnięte wrzucić z cebulą do ryby. Na koniec dodać musztardę, majonez oraz sól i pieprz do smaku. Wymieszać pastę i podawać z dowolnym pieczywem.