superbaba4

superbaba4

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 267]

Pasta z paluszków krabowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Liście cykorii stanowią maleńkie naczynie i część jadalną

Pasta z paluszków krabowych

Składniki:

Pasta z paluszków krabowych

  • 2-3 szt cykorie,

  • 1 opakowanie paluszki z krabów,

  • 4 szt mini kukurydza marynowana,

  • 5 szt cebulka marynowana,

  • 1-2 łyżki majonez tradycyjny,

Sposób przygotowania:

Pasta z paluszków krabowych

Dzień wcześniej sok z ogórków przelewamy do miski i namaczamy w nim na kilka godzin paluszki krabowe jeszcze zamrożone. Po czasie kroimy w paski ogórki, paprykę i cebulkę kroimy w kostkę i wkładamy do rozdrabniacza. dodajemy namoczone paluszki krabowe. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy majonez i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Pastę krabową przekładamy do dekoratora. Listki cykorii oddzielamy i układamy na talerzyku. Dekoratorem nakładamy na każdy listek pastę krabową. Dekorujemy plasterkiem oliwki.