monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Pasta ze szpinaku i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Oto prosta i szybka pasta do pieczywa. Jest delikatna w smaku a przy tym sycąca i niskokaloryczna. Porcja 100 g to 93 kcal.

Pasta ze szpinaku i groszku

Składniki:

Pasta ze szpinaku i groszku

 

  • 160 g mrożonego szpinaku
  • 200 g groszku konserwowego
  • 2 jajka rozm. M
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól,
  • ½ łyżeczki pieprzu cytrynowego

Sposób przygotowania:

Pasta ze szpinaku i groszku
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki.

Patelnię rozgrzać, przełożyć szpinak i smażyć aż się rozmrozi. Następnie doprawić do smaku i smażyć aż cały płyn odparuje. Ostudzić.

Groszek porządnie odcedzić z zalewy. Do blednera przełożyć szpinak i groszek. Dokładnie zmiksować na gładko. Do masy dodać pokrojone w kilka kawałków jajka i ponownie zblendować.

Doprawić do smaku solą, pieprzem cytrynowym i musztardą. Dokładnie wymieszać. Odłożyć na 15 min do lodówki. Smacznego!