Pekińska z dodatkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Lubię bardzo takie surówki, doprawiam je różnie najczęściej jednak używam różnorodnych sosów sałatkowych:-))

Pekińska z dodatkami

Składniki:

Pekińska z dodatkami

 

  • 1 nie za duża kapusta pekińska
  • 1 ogórek zielony krótki
  • 2 pomidorki
  • 4 średnie ogóreczki z octu
  • 1 średnia cebula
  • Do sosu użyłam:
  • 2 sosy ziołowo - paprykowe
  • pieprz
  • odrobinę cukru
  • 1 łyżkę octu z białego wina
  • 4 łyżki oleju
  • 5 łyżek wody

 

Sposób przygotowania:

Pekińska z dodatkami
Kapustę pekińską poszatkowałam drobno, obrany ze skórki zielony ogórek oraz ogórki z octu pokroiłam w pół plasterki. Pomidory w większą kostkę. Cebulę jak kto lubi można w piórka, kostkę.Składniki wrzucamy do dużej miski. Składniki na sos wymieszać spróbować i oczywiście doprawić jak zawsze według własnego gustu. Dla kogoś może być za mało pieprzna lub słona. Jeżeli chodzi o ocet ja lubię winne surówki jeżeli ktoś woli inaczej należy ilość octu zmniejszyć lub nie dodawać go w ogóle:-)))Polać sosem warzywa delikatnie zamieszać i spożywać:-))

Tagi:

sosy