Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie na bazie makaronu, z dodatkiem pieczarek, w sosie śmietanowym.

Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Nastawiamy wodę w garnku, solimy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.

Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pieczarki pokroje w plasterki.

Wlewamy na patelnię śmietankę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i dusimy, aż sos zgęstnieje. Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.
Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Nastawiamy wodę w garnku, solimy i gotujemy makaron al dente. Odcedzamy.
Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Na patelni rozpuszczamy masło, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli. Wtedy dodajemy pieczarki pokroje w plasterki.
Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Wlewamy na patelnię śmietankę, przyprawiamy do smaku pieprzem i solą i dusimy, aż sos zgęstnieje.
Penne w sosie śmietanowo-pieczarkowym
Dodajemy natkę pietruszki oraz ugotowany makaron, mieszamy i trzymamy na patelni jeszcze 1-2 minuty.