Pianka z galaretką

Desery « poprzedni | następny »
Halina07 - Przepis na: Pianka z galaretką offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 82
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Pianka z galaretką
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 8

Lekki i szybki deserek na podwieczorek.


trudność: łatwe
czas:

Pianka z galaretką - SKŁADNIKI:

  • 1 galaretka np.wiśniowa
  • 1 galaretka np.agrestowa
  • 2 szkl mleka
  • 1 żelatyna
  • 25 dag margaryny
  • 4 jajka
  • 1 i 1/2 szkl cukru pudru
  • 2 łyżki kakao

Pianka z galaretką - PRZYGOTOWANIE:

Przygotować galaretki wg przepisu na opakowaniu. Każdą wlać do miseczki i odstawić do stężenia.Po stężeniu pokroić w kostkę.Smaki są bez znaczenia-ważne aby były 2 różne kolory. 1 masa: W 1/2 szkl ciepłego mleka rozpuścić żelatynę i dodać do tego resztę mleka.Dobrze wymieszać 2 masa: Miękką margarynę utrze c z 4 żółtkami i cukrem na gładką masę. 3 masa: 4 białka ubić na sztywną pianę. Następnie: Do masy 2 dodać 1- cały czas mieszając.Następnie dodać ubite białka- 3 masa, cały czas mieszając.Podzielić na 2 równe części.Do jednej dodać połowę obu galaretek- wymieszać i wyłożyć na blaszkę. Wstawić do lodówki. Do drugiej dodać kakao.Wymieszać. Potem resztę galaretek. Na jasną masę wyłożyć ciemną . Całość włożyć do lodówki do stężenia


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pianka z galaretką (strona 1 z 1)  
Sarenka

Sarenka
offline

2009-05-10 21:55
Pamietam, gdy jako dziecko, robilam ten deserek z mama, czesto goscil na naszym stole na swietach, bo ja i moje kuzynostwo, po prostu je uwielbialismy :P
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery
Lody podwójnie miętowe Semifreddo wiśniowe Lody czekoladowe z kremem nutella
Deser z musem z gruszki Mus podwójnie czekoladowy Lody śmietankowe z rodzynkami i czekoladą
Deser  bananowy Trójkolorowy ryż preparowany Deser z dynią w stylu fit
Miętowe gniazda bezowe Galaretkowa rozkosz Smażone owoce z miodem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane